Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
15.03.2019

Вимога прокуратури – обмеження боржника у праві виїзду за межі України до погашення заборгованості

Завдяки реалізованим прокурорами Літинського відділу Калинівської місцевої прокуратури Вінницької області у повному обсязі, визначених законом прав учасника виконавчого провадження, до спеціального фонду бюджету Осолинської сільської ради Літинського району повернуто кошти в розмірі понад 54 тис. грн.

Так, починаючи з грудня 2017 року, на виконанні Літинського районного відділу державної виконавчої служби Головного територіального управління юстиції у Вінницькій області перебував виконавчий лист Літинського районного суду у справі за позовом заступника керівника Калинівської місцевої прокуратури в інтересах держави в особі Осолинської сільської ради Літинського району про стягнення з місцевого жителя шкоди, заподіяної незаконною порубкою дерев. Втім, заходи державного виконавця щодо розшуку майна боржника, на яке може бути звернуто стягнення, виявилися безрезультатними, а рішення суду, упродовж року, залишалося невиконаним.

Ураховуючи вищевикладене, системно реалізуючи конституційну функцію представництва інтересів держави в суді, зокрема, щодо участі у виконавчому провадженні, місцевою прокуратурою, у листопаді 2018 року, скеровано до виконавчої служби клопотання щодо звернення державного виконавця до суду з поданням про тимчасове обмеження боржника у праві виїзду за межі України до погашення заборгованості. На виконання законної вимоги прокурора,  судом винесена відповідна ухвала, яка стала перешкодою у виїзді боржника за межі України, що у подальшому призвело до відшкодування останнім заборгованості в повному обсязі.


Прес-служба прокуратури Вінницької області

кількість переглядів: 2475