Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
05.03.2019

Директору приватного підприємства, який привласнив 1 млн гривень з державного бюджету, обрано запобіжний захід

Могилів-Подільською місцевою прокуратурою Вінницької області здійснюється процесуальне керівництво у кримінальному провадженні за фактом незаконного привласнення коштів місцевого бюджету (субвенція з державного бюджету) службовими особами одного із приватних підприємств.

Установлено, що 31.10.2016 між Мурованокуриловецькою селищною радою та приватним підприємством, за результатами відкритого аукціону, укладено договір підряду на виконання робіт по капітальному будівництву дорожнього покриття в смт Муровані Курилівці.

У грудні 2016 року директор цього підприємства, будучи службовою особою, діючи умисно, достовірно знаючи про те, що об’єми та вартість виконаних будівельних робіт по капітальному ремонту дорожнього покриття в смт Муровані Курилівці не відповідають об’ємам та вартості робіт, що зазначені в актах приймання виконаних будівельних робіт за грудень 2016 року, шляхом зловживання своїм службовим становищем, склав офіційні документи, в які вніс завідомо неправдиві відомості про вартість та об’єми виконаних робіт, внаслідок чого Мурованокуриловецькій селищній раді спричинено збитки на загальну суму  майже 1 млн гривень.

У кримінальному провадженні директору підприємства оголошено про підозру у вчиненні злочинів, передбачених ч. 5 ст. 191 та ч. 2 ст. 366 КК України та підозрюваного оголошено в розшук. Після затримання останнього, на підставі  ухвали слідчого судді, слідчий звернувся з клопотанням про обрання підозрюваному запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою. Слідчим суддею відмовлено в задоволені клопотання та одночасно обрано запобіжний захід у вигляді особистого зобов’язання.

Не погодившись з вказаним рішенням, процесуальним керівником у даному провадженні, на ухвалу слідчого судді внесено апеляційну скаргу.

Вінницьким апеляційним судом апеляційну скаргу прокурора задоволено в повному обсязі, обрано підозрюваному запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з правом внесення застави у розмірі 567 тис. гривень.

Прес-служба прокуратури Вінницької області

кількість переглядів: 1966