Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
28.02.2019

У прокуратурі Вінницької області керівники правоохоронних органів обговорювали стан протидії кримінальним правопорушенням (фото)

Сьогодні, 28 лютого, у прокуратурі Вінницької області, під головуванням його очільника Вячеслава Соколового, відбулась координаційна нарада керівників правоохоронних органів регіону.

Керівництво прокуратури області, Головного управління Національної поліції в області, управління захисту економіки в області Департаменту захисту економіки Національної поліції України, управління Служби безпеки України в області, Головного управління Державної фіскальної служби в області говорили про стан протидії кримінальним правопорушенням.

Прокурор області Вячеслав Соколовий зазначив, що нарада викликана необхідністю узгодження певних актуальних, на рівні держави, питань.  Предметом спільного обговорення стали стан протидії кримінальним правопорушенням, пов’язаним із незаконним обігом зброї, боєприпасів та вибухових речовин, боротьби з організованими формами злочинності, а також забезпечення законності та правопорядку під час виборчого процесу на території Вінницької області.

Зусиллями правоохоронців, у 2018 році, припинено діяльність 7 організованих груп проти 6 за аналогічний період минулого року, в тому числі, 2 - з корумпованими зв’язками. Одна злочинна група виявлена у сфері незаконної вирубки та реалізації лісу. Вже у поточному році знешкоджено 5 злочинних об’єднань. Із загального числа викритих, одне з корумпованими зв’язками та у сфері незаконної вирубки і реалізації лісу.

Про злочини, пов’язані із незаконним обігом зброї, боєприпасів та вибухових речовин, упродовж 2018 року, органами Національної поліції зареєстровано 419 кримінальних проваджень, у поточному – 45. До суду, у  минулому році, скеровано 151 провадження, закрито 263, у  нинішньому, відповідно, 16 та 15.

Перший заступник прокурора області Руслан Нікітчин  акцентував увагу присутніх на необхідності вжиття усіх можливих заходів з метою з’ясування джерел походження нелегальної зброї.

Крім того, в Україні триває виборчий процес, пов’язаний із черговими виборами Президента України.

Жодним чином не допускаючи втручання безпосередньо у виборчий процес, перед правоохоронними органами, в першу чергу підрозділами Національної поліції у Вінницькій області, стоїть завдання забезпечити дотримання правопорядку під час проведення виборів Президента України.

За результатами проведеної наради розроблено спільні заходи з метою удосконалення роботи правоохоронних органів на зазначених напрямах діяльності.
        
Прес-служба прокуратури Вінницької області

кількість переглядів: 2007