Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
30.08.2017

За примушення жебракувати жінку-інваліда подружжя відповідатиме у суді

Прокуратурою Вінницької області здійснюється процесуальне керівництво у кримінальному провадженні за фатом вчинення торгівлі людьми, у ході якої відбулося вербування, переміщення, переховування людини з метою її експлуатації з застосуванням насильства над потерпілим та використанням його уразливого стану.  
Установлено, що двоє осіб, протягом травня 2016 по січень 2017, попередньо змовившись між собою, примушували до жебракування на території Вінницької та Одеської областей жінку інваліда ІІ групи. Для схиляння до жебракування правопорушники використовували уразливий стан потерпілої, погрожували та застосовували до неї насильство, утримували у себе її малолітню дитину.
Крім того, зловмисники не тільки щоденно відбирали отримані жінкою від жебракування грошові кошти та цінності, а й розпорядилися грошовими коштами, які потерпіла мала отримати у якості виплат державної допомоги при народженні дитини.
Під час розслідування співучаснику-чоловіку повідомлено про підозру за ч. 2 ст. 149 КК України та обрано запобіжний захід у виді тримання під вартою, жінці-співучасниці – за ч. 2 ст. 149, ч. 1 ст. 190 КК України та обрано домашній арешт. 
Обвинувальний акт щодо двох осіб направлено до Вінницького міського суду, яким вже продовжено дію запобіжних заходів обвинуваченим. Зловмисникам загрожує покарання  у виді позбавленням волі на строк від п'яти до дванадцяти років з конфіскацією майна або без такої.

Прес-служба прокуратури Вінницької області
кількість переглядів: 2503