Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
26.12.2019

На контролі прокуратури Вінницької області хід розслідування катування молодиками студента коледжу

Прокуратурою Вінницької області взято на контроль хід розслідування кримінального провадження щодо жорстокого катування молодиками 18-річного студента коледжу.

Досудовим розслідуванням установлено, що двоє юнаків, один з яких є неповнолітнім, 23.12.2019, у вечірній час доби, поблизу гуртожитку одного із коледжів  м. Вінниці, на грунті помсти, вчиняли над студентом навчального закладу дії, що не відповідають загальноприйнятим нормам моралі, принижували його людську гідність.

Крім того, нападники вимагали у хлопця грошові кошти. Залякавши його розправою у разі, якщо він комусь розповість про це,  відпустили.

Наступного дня двох юнаків  затримано в порядку ст. 208 КПК України.

Наразі вони перебувають в ізоляторі тимчасового тримання.

За погодженням із процесуальним керівником, одному із затриманих уже  вручено письмове повідомлення про підозру. Іншому таке повідомлення готується.

Проводяться невідкладні слідчі та процесуальні дії з метою встановлення обставин кримінального правопорушення. Вивчаються причини та умови, що призвели до вчинення таких жорстоких дій.

Зауважимо, що ці особи уже попадали у поле зору правоохоронців. Вінницькою місцевою прокуратурою у жовтні цього року скеровано до суду обвинувальний акт за вчинення ними відкритого викрадення чужого майна – грабежу. Справа перебуваєте на розгляді суду.

Довідково: санкція ч.2. ст. 127 Кримінального кодексу України (катування) передбачає покарання від п’яти до десяти років позбавлення волі.

Нагадаємо, відповідно до ст. 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Пресслужба прокуратури Вінницької області

кількість переглядів: 2316