Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
01.12.2017

За ухилення від сплати до бюджету понад 2,2 млн гривень та підроблення документів, керівник житлово-будівельного кооперативу відповідатиме у суді

Прокуратурою Вінницької області повідомлено про завершення досудового розслідування керівнику кооперативу, який підозрюється у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч.ч. 1, 2 ст. 366, ч. 4 ст. 358 Кримінального кодексу України. Судом, за клопотанням сторони обвинувачення, обрано підозрюваному запобіжний захід у вигляді особистого зобов'язання та покладено обов’язки: прибувати до слідчого, прокурора чи до суду; не відлучатися із населеного пункту без дозволу слідчого, прокурора, або суду; утримуватися від спілкування з свідками, експертами у даному кримінальному провадженні; не відвідувати місця, визначені слідчим суддею або судом; здати на зберігання до управління ДМС області паспорт для виїзду закордон.
За результатами розслідування встановлено, що керівником житлово-будівельного кооперативу, який збудував два 36-ти квартирні житлові будинки загальною кошторисною вартістю 67 млн гривень, не сплачено в повному обсязі пайову участь.
Відповідно до ст. 40 Закону України «Про регулювання містобудівної діяльності» замовник, який має намір щодо забудови земельної ділянки у відповідному населеному пункті, зобов’язаний взяти участь у створенні і розвитку інженерно-транспортної та соціальної інфраструктури населеного пункту. Пайова участь у розвитку інфраструктури населеного пункту полягає у перерахуванні замовником до прийняття об’єкта будівництва в експлуатацію до відповідного місцевого бюджету коштів.
Однак, в порушення зазначеної норми, головою правління житлово-будівельного кооперативу складено декларації про готовність до експлуатації двох об’єктів будівництва із внесеними до них недостовірними відомостями щодо сплати коштів пайової участі в повному обсязі та в подальшому надано їх на реєстрацію до сектору ДАБК сільської ради, спричинивши тяжкі наслідки державним інтересам шляхом ухилення від сплати коштів пайової участі в повному обсязі на загальну суму понад 2,2 млн гривень. 
Також Господарським судом Вінницької області у поточному році задоволено позов прокуратури про стягнення із забудовника коштів пайової участі. Рішення набуло законної сили та перебуває на виконанні в органах державної виконавчої служби області.


Прес-служба прокуратури Вінницької області

кількість переглядів: 2464