Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
22.11.2017

Прокуратурою області вживаються заходи щодо повернення у державну власність нерухомого майна площею понад 9 тис м2

Господарським судом Вінницької області задоволено позов прокуратури Вінницької області та прийнято рішення про повернення у власність держави лікувального пансіонату «Ластівка» в смт. Стрижавка.
Будівлі пансіонату "Ластівка" площею понад 9 тис м2, вартістю 2,4 млн грн, розташовані у лісопарковій зоні селища Стрижавка, поблизу історико-меморіального комплексу пам’яті жертв фашизму (ставка «Вервольф»). У ньому, свого часу, відпочивали та проходили лікування одночасно понад 900 осіб, у тому числі діти, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи.
Прокуратурою в суді доведено, що у 2001 році, виконавчим комітетом Стрижавської селищної ради протиправно оформлено право приватної власності на нерухоме майно зазначеного пансіонату за профспілковою організацією, оскільки воно перебувало у державній власності та передавалось Українській республіканській раді по туризму та екскурсіях Федерації профспілок України виключно у відання. Після незаконного рішення у 2004 році, на підставі договору купівлі-продажу, пансіонат перейшов у власність приватної юридичної особи.
Рішенням господарського суду визнано недійсними рішення виконавчого комітету Стрижавської селищної ради та договір купівлі-продажу, а також визнано за державою право власності на будівлі пансіонату.
Наразі Міністерством економічного розвитку і торгівлі визначаються шляхи подальшого використання майна пансіонату та державний орган, який ним управлятиме.

Прес-служба прокуратури Вінницької області
кількість переглядів: 1720