Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
10.10.2017

Нагляд і безпека в установах виконання покарань повинні відповідати європейським стандартам, - прокуратура (фото)

У прокуратурі Вінницької області, під головуванням заступника прокурора області Олександра Попеско, відбувся навчально – методичний семінар з окремих проблемних питань, які виникають при здійсненні прокурорського нагляду за додержанням кримінально-виконавчого законодавства при виконанні покарань пов’язаних з позбавленням волі.

Виступаючи перед присутніми прокурорами регіональний координатор взаємодії з громадськістю повноваженого Верховної Ради України з прав людини у Вінницькій області Наталія Гурковська акцентувала увагу на положеннях Європейських пенітенціарних правил та Мінімальних стандартних правил поводження з в’язнями.

Представник Центрально-Західного міжрегіонального управління з питань виконання кримінальних покарань та пробації Міністерства юстиції Сергій Стахов зупинився на проблемних питаннях при організації нагляду і безпеки в установах виконання покарань.
Серед іншого до відома учасників семінару доведено інформацію про міжнародні керівні принципи оцінки стану осіб, які стверджують, що зазнали катувань та жорстокого поводження, а також розслідування справ про ймовірне застосування катувань, що визначаються Стамбульським протоколом, який є Посібником з питань ефективного розслідування фактів катувань та іншого жорстокого, нелюдського чи такого, що принижує гідність, поводження або покарання.
                     

Учасники семінару мали змогу обмінятися думками та отримати відповіді на поставлені запитання, що в майбутньому позитивно вплине на організацію прокурорського нагляду за додержанням кримінально-виконавчого законодавства при виконанні покарань пов’язаних з позбавленням волі.


Прес-служба прокуратури Вінницької області

кількість переглядів: 2051