Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
16.08.2017

Прокуратура не погоджується з вироком суду

Прокуратура Вінницької області принципово не погоджується з вироком Вінницького міського суду у резонансній справі щодо Самвела "Московського", яким йому та двом співучасникам призначено умовну міру покарання.
Йдеться про ситуацію, коли обвинувачені вимагали у місцевих бізнесменів п'ять тисяч доларів США. Вимагання супроводжувли погрозами фізичного насильства та вбивства, здійснювали психологічний тиск на потерпілого та його рідних. Також мали місце озброєний конфлікт у караоке-клубі та  майновий конфлікт між двома аграрними підприємствами з приводу оренди земельних паїв та оформлення договорів оренди тією фірмою, яка вигідна "замовнику". Самвел "Московський", погрожуючи жорстоким побиттям, примушував одного із потерпілих розірвати договори оренди паїв із однією фірмою та укласти їх із іншою .
Під час судових дебатів представник державного обвинувачення просив суд призначити усім трьом обвинуваченим реальну міру покарання, а саме – обвинуваченому, відомому як Самвел "Московський", 6 років позбавлення волі, двом іншим співучасникам по 4 роки позбавлення волі.
Обвинувачення не погоджується ні з висновками суду про перекваліфікацію дій підсудних, ні покаранням обраним обвинуваченим, оскільки воно не пов’язано з ізоляцією від суспільства та готує апеляційну скаргу на вирок першої інстанції. 

Прес-служба прокуратури Вінницької області
кількість переглядів: 2438