Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
06.07.2017

Викрито та затримано членів терористичної організації "Донецька народна республіка"

Затриманням та взяттям під варту активного учасника терористичної організації "Донецька народна республіка" завершилася спільна діяльність прокуратури Вінницької області та управління Служби безпеки України в регіоні.
По розслідуваному упродовж пів-року кримінальному провадженню виконаний цілий комплекс слідчих, процесуальних та негласних слідчих (розшукових) дій, за результатами чого, з непідконтрольного владі України міста  Горлівка, вдалося "виманити" ватажка інформаторів, місцевого 60-річного жителя.
Як з’ясовано, упродовж цього року він систематично одержував від інформаторів із числа громадян України, що проживають на лінії розмежування, інформацію розвідувального характеру щодо місць дислокації, чисельності та маршрутів пересування підрозділів та військової техніки Збройних сил України та інших військових формувань, задіяних у проведенні антитерористичної операції, яку оперативно передавав одному з ватажків, так званих, збройних сил "ДНР". В наступному її використано при веденні злочинної діяльності проти військових підрозділів Збройних Сил України, які беруть участь у проведенні антитерористичної операції, зокрема, для здійснення диверсійних атак, артилерійських обстрілів місць дислокації військовослужбовців і військової техніки Збройних сил України.
Затриманому оголошено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 258-3 КК України - сприяння діяльності терористичної організації. За наслідками розгляду клопотання, за умови принципової та обґрунтованої позиції прокурора, Вінницьким міським судом щодо підозрюваного обрано запобіжний захід у виді тримання під вартою, без права внесення застави.
Наразі по провадженню триває досудове розслідування.
За вчинення даного злочину підозрюваному загрожує від 8 до 15 років позбавлення волі, з конфіскацією майна.  

Прес-служба прокуратури Вінницької області
кількість переглядів: 2751