Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
16.06.2017

На Вінниччині прокуратура викрила та затримала працівника поліції, який незаконно зберігав та розповсюджував наркотики (фото)

За результатами тривалої та професійної роботи службових осіб управління з розслідування кримінальних проваджень слідчими органів прокуратури та процесуального керівництва прокуратури Вінницької області, управління Служби безпеки України у Вінницькій області, Вінницького управління Департаменту внутрішньої безпеки Національної поліції України та за сприяння керівництва Головного управління Національної поліції в регіоні, у рамках розслідування кримінального провадження за ознаками кримінальних правопорушень, передбачених ч. 1 ст. 307 та ч. 1 ст. 309 КК України, у четвер, 15.06.2017, викрито та затримано на місці події старшого дільничного офіцера поліції одного з відділень поліції Головного управління Національної поліції у регіоні за незаконний збут наркотичних засобів.
За словами прокурора Вінницької області В’ячеслава Соколового, у рамках розслідування цього кримінального провадження також встановлено, що правоохоронець, з метою забезпечення статистичного благополуччя та нарощування показників, схилив третю особу до незаконних дій щодо збуту наркотичних засобів іншим особам. Крім того, у власному автомобілі, правоохоронець незаконно зберігав наркотичні засоби.

                    
Вказаного працівника поліції, в порядку ст. 208 КПК України, затримано. На даний час готуються повідомлення про підозру зазначеній особі у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 1 ст. 307 та ч. 1 ст. 309 КК України, клопотання про обрання міри запобіжного заходу та відсторонення від посади.
У кримінальному провадженні проводяться першочергові слідчі (розшукові) та процесуальні дії, спрямовані на об’єктивне встановлення обставин кримінальних правопорушень, у тому числі, проведено ряд оглядів та обшуків, допитуються свідки.
За вчинені кримінальні правопорушення передбачене покарання у виді  позбавленням волі на строк від чотирьох до восьми років.

Прес-служба прокуратури Вінницької області

кількість переглядів: 3131