Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
29.03.2017

Прокуратурою вжито заходів до поновлення конституційних прав учасника АТО

Прокуратурою області постійно приділяється увага дотриманню конституційних прав особливої категорії громадян, зокрема учасників АТО та вживаються заходи щодо усунення цих порушень.
Так, завдяки принциповій позиції прокурора, який брав участь в апеляційному перегляді вироку Могилів-Подільського міськрайонного суду щодо обвинуваченого - учасника АТО, якого було засуджено за крадіжку Державного прапора України, апеляційний суд скасував вказаний вирок через порушення права обвинуваченого на захист.
При цьому, прокурор-апелянт також звертав увагу апеляційного суду на те, що судовий розгляд вказаного кримінального провадження місцевим судом проведений не об’єктивно, не враховано, що обвинувачений за час оборони Донецького аеропорту двічі був поранений, лікувався, має проблеми зі здоров’ям. 
Під час нового судового розгляду державний обвинувач - прокурор Могилів-Подільської прокуратури, ураховуючи всі обставини кримінального провадження, які свідчать про відсутність у  обвинуваченого корисливого мотиву та умислу на вчинення крадіжки, а також малозначність вчиненого правопорушення відмовився від підтримання державного обвинувачення.
Наразі, ухвалою Могилів-Подільського міськрайонного суду кримінальне провадження закрито за реабілітуючої підстави.


 
Прес-служба прокуратури Вінницької області

кількість переглядів: 3844