Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
11.01.2017

Прокуратурою забезпечено повернення 600 тис грн державному підприємству

На початку 2014 року ПАТ «Аграрний фонд» (який був створений Кабінетом Міністрів України у 2013 році з метою підтримки вітчизняних сільськогосподарських товаровиробників) з одним з фермерських господарств Погребищенського району уклав договір поставки зерна. За договором це товариство перерахувало господарству авансовий внесок в сумі 1,2 млн грн, а господарство зобов’язувалось до 01.10.2014 передати зерно пшениці у кількості 1000 тонн.
Однак, господарством вказані зобов’язання в зазначений строк не виконано та кошти державному підприємству не повернуто.
Прокуратура Вінницької області у 2015 році звернулася до суду з позовом про стягнення з господарства авансового внеску та штрафних санкцій в загальній сумі 2 млн гривень. Рішенням господарського суду Вінницької області від 03.06.2015, яке набрало законної сили 17.11.2016, вказаний позов задоволено в повному обсязі.
З метою примусового виконання рішення суду за заявою прокуратури області Погребищенським районним відділом державної виконавчої служби відкрито виконавче провадження.
Однак посадові особи боржника, продовжуючи здійснювати господарську діяльність та маючи можливість погасити заборгованість, намагались ухилитися від виконання рішення суду. Зокрема, неодноразово відкривали нові банківські рахунки, оскільки всі раніше відкриті рахунки арештовані державним виконавцем. За фактом перешкоджання посадовими особами господарства виконанню судового рішення прокуратурою Вінницької області в травні 2016 року внесені відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 382 КК України, яке розслідується.
Крім цього, керівництвом господарства оскаржувались до суду дії органів державної виконавчої служби щодо арешту та опису майна.
Прокуратура вінницької області взяла участь у розгляді вказаної скарги та довела в суді правомірність дій органів державної виконавчої служби.
За результатами вжитих заходів у грудні 2016 року, за рахунок реалізації арештованого майна, з господарства-боржника стягнуто кошти в розмірі 600 тис гривень.
Продовжуються вживатися заходи щодо повного виконання рішення суду.

Прес-служба прокуратури Вінницької області
кількість переглядів: 2178