Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
18.11.2016

Прокуратурою Вінницької області спільно з Управлінням СБУ викрито та затримано, так званих, «кримінальних авторитетів»

За результатами реалізації рішення прокурора про контроль за вчиненням злочину в одному з кримінальних проваджень за фактом вимагання, так званими, «кримінальними авторитетами» та їх спільниками грошових коштів з погрозою насильства над потерпілими та членами їх родин, працівниками прокуратури Вінницької області та УСБУ у регіоні проведено спецоперацію, за результатами якої викрито злочинну групу, яка спеціалізувалася на «вибиванні» неіснуючих боргів.
Встановлено, що затриманні, три особи – громадяни України, вимагали у одного із лікарів м. Вінниці 5000 тисяч доларів США, як боргове зобов'язання перед місцевою мешканкою, яка в свою чергу звернулася до зловмисників по «допомогу» у вирішенні вказаного питання. При цьому слідством встановлено, що вимагачі не мали наміру повертати жінці, яка до них звернулась, отриманні від лікаря грошові кошти.
Під час реалізації складеного прокурором – процесуальним керівником документального сценарію викриття підозрюваних, потерпілим, під контролем правоохоронців здійснено передачу одному із пособників злочинців грошових коштів у сумі 1000 доларів США, як частини «боргу». В подальшому, після витриманої паузи, зловмисників, які зустрілися в одному з приміських сіл Вінниці, затримано. На момент затримання останні вже встигли поділити між собою заздалегідь ідентифіковані грошові кошти.
На даний час всім трьом злочинцям оголошено про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 189 КК України, готуються клопотання до суду про обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.
Слід зазначити, що затримані є фігурантами інших, резонансних кримінальних проваджень, які розслідуються правоохоронцями. Під час  досудового розслідування прокуратурою області буде вивчено питання про об'єднання проваджень за іншими епізодами злочинної діяльності, та визначення їх підслідності.

Довідково: ч. 2 ст. 189 КК України: Вимагання, вчинене повторно, або з погрозою вбивства чи заподіяння тяжких тілесних ушкоджень, або з пошкодженням чи знищенням майна, або таке, що завдало значної шкоди потерпілому, - карається позбавленням волі на строк від трьох до семи років.


Прес-служба прокуратури Вінницької області
кількість переглядів: 3401