Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
16.11.2016

За торгівлю людьми вінничанка постане перед судом

Прокуратурою Вінницької області здійснюється процесуальне керівництво у кримінальному провадженні за фактом вчинення торгівлі людьми, поєднаної з погрозою застосування насильства, небезпечного для життя та здоров'я потерпілого та втягнення неповнолітньої у злочинну діяльність.     
Установлено, що жителька Вінницької області, діючи з метою експлуатації свого знайомого, використовуючи його уразливий стан, викликаний інвалідністю (відсутність нижньої кінцівки), погрожуючи фізичною розправою, вразі вчинення ним опору, 08.09.2015 завербувала та перемістила останнього з лікарні до власного будинку.
Незаконно позбавивши волі, та, переховуючи нездорового чоловіка, за попередньою змовою з невстановленими слідством особами, погрожуючи застосуванням насильства, небезпечним для його життя та здоров’я, схилили останнього до систематичного випрошування грошей, речей, інших матеріальних цінностей у сторонніх осіб (жебракування).
Вчинивши вербування до зайняття жебрацтвом, жінка, з метою уникнення викриття своїх протиправних дій, залучила до здійснення систематичного контролю під час жебракування та недопущення звернення чоловіка за допомогою до інших осіб, свою малолітню доньку, яка не досягла віку, з якого може наставати кримінальна відповідальність.
Реалізовуючи свої злочинні дії, підозрювана, спільно з малолітньою     донькою, щоденно примушувала нездорового чоловіка займатися жебрацтвом. А дівчинка, діючи згідно з вказівками матері, контролювала та декілька разів на день забирала в останнього гроші, випрошені у сторонніх осіб.
При цьому, незаконно утримуючись у будинку, будучи обмеженим у вільному пересуванні та спілкуванні з іншими сторонніми особами, перебуваючи під постійним наглядом, отримуючи систематичні погрози заподіяння насильства, небезпечного для його життя та здоров'я, будучи особою похилого віку, розумово відсталим, одиноким, інвалідом 2 групи, маючи серйозні проблеми зі здоров'ям, не маючи грошей та документів, що посвідчують його особу, реально сприймав зі сторони підозрюваної та невстановлених слідством осіб погрози фізичної розправи й не мав здатності чинити опір насильницьким діям останніх.
Вищезазначені злочинні дії жінки та невстановлених осіб 06.06.2016 припинено правоохоронцями, які, встановивши особу потерпілого, перебуваючого у розшуку, як безвісно відсутня особа, помістили його до Тиврівського будинку-інтернату геріатричного профілю.
Таким чином, підозрювана, за попередньою змовою з невстановленими особами, в період часу з 08.09.2015 до 06.06.2016, застосовуючи погрози,  небезпечні для життя та здоров’я, використовуючи уразливий стан чоловіка,  вчинили вербування, переміщення, переховування останнього, з метою його експлуатації (зайняття жебрацтвом) та подальшого звернення випрошених ним коштів на свою користь, втягнувши у вказану злочинну діяльність свою малолітню доньку.
Наразі жінці повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 149, ч. 2 ст. 304 КК України та  обрано запобіжний захід - домашній арешт.
На даний час досудове розслідування триває, проводяться слідчі дії.

Прес-служба прокуратури Вінницької області
кількість переглядів: 2181