Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
14.11.2016

Прокуратура Вінницької області в суді відстоює збереження особливо цінних земель історико-культурного призначення, на яких знаходяться пам'ятки археології

Прокуратурою області встановлено, що головним управлінням Держгеокадастру в області 17.05.2016 видано наказ про поновлення договору оренди землі між Іллінецькою районною державною адміністрацією і одним із суб’єктів господарювання  та укладено додаткову угоду до цього договору, за якою поряд з іншими земельними ділянками  незаконно передано в оренду особливо цінні землі історико – культурного призначення площею 13 га, на яких розташовані  пам’ятки археології –  зарубинське (II ст. до н.е.) та скіфське (V-III ст. до н.е.) поселення.
Передача цих ділянок під розорювання також суперечить  ч. 5 ст. 122 Земельного кодексу України, адже розпоряджатись такими землями уповноваженні лише обласні державні адміністрації. 
З метою захисту інтересів держави прокуратурою області до суду пред'явлено позов про скасування наказу Головного управління Держгеокадастру в області та визнання недійсною додаткової угоди до договору оренди землі.


Прес-служба прокуратури Вінницької області
кількість переглядів: 2167