Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
24.10.2016

Членам організованої групи, які виготовляли та збували в особливо великих розмірах психотропні речовини, суд виніс вирок

Вінницьким міським судом завершено судовий розгляд у кримінальному провадженні стосовно 4 осіб, які діючи у складі організованої групи на території міста Вінниці організували діяльність нарколабораторії та протягом двох років здійснювали виготовлення в особливо великих розмірах та збут психотропної речовини – «Амфетамін», так званого «Кокаїну для бідних».
Примітним у даному провадженні є те, що до складу вказаної групи входили двоє правоохоронців органів внутрішніх справ (в т. ч. колишній), один з яких і був організатором вчинення особливо тяжких злочинів, хоч і за займаною посадою мав безпосередньо боротись із наркобізнесом. Керуючись жагою швидкого збагачення учасники групи не гребували нічим, та збувши в чергове амфетамін  отримали за нього гранати «Ф-1» та «РГД-5», а також 50 патронів калібру 5,45х39 мм з магазином до автомату системи Калашникова.
Однак, завдяки злагодженій роботі правоохоронних органів діяльність вказаної злочинної групи припинена.
Протягом двох років судового розгляду у даному провадженні прокурором допитано ряд свідків, досліджено значний об’єм результатів відеоспостереження за зловмисниками та їх прослуховування, наглядно продемонстровано суду більше 60 мішків із речовими доказами – знаряддями, засобами виготовлення амфетаміну та сам амфетамін, тобто фактично досліджено нарколабораторію по частинах.
За скоєне, колегією суддів щойно проголошено вирок, яким організатора злочину засуджено до максимального терміну, передбаченого санкцією ч. 3 ст. 307 КК України - 12 років позбавлення волі з конфіскацією майна. Інші учасники групи отримали 11,5 та 11 років позбавлення волі. Відбувати покарання злочинці відправились прямо із зали суду.
За рішенням суду у зловмисників конфісковано більше 271 тис грн, 3 вартісних автівки та 2-х кімнатна квартира у новобудовах.

Прес-служба прокуратури Вінницької області

кількість переглядів: 2460