Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
27.09.2016

Прокуратурою вживаються заходи щодо захисту інтересів держави у сфері земельних відносин

Прокуратурою Вінницької області за результатами розгляду звернень  жителів Хрінівської та Купчинецької територіальних громад виявлено порушення  при розпорядженні Головним управлінням Держгеокадастру у Вінницькій області земельними ділянками резерву площею понад 300 га, вартістю 10 мільйонів гривень.
Установлено, що посадовими особами Головного управління Держгеокадастру  у Вінницькій області упродовж  липня – серпня 2016 року, в порушення вимог п.7 Указу Президента України «Про порядок паювання земель, переданих у колективну власність сільськогосподарським підприємствам і організаціям» та ст. 118 Земельного кодексу України надано  громадянам  дозволи  на складання землевпорядної документації щодо відведення у власність земель  резерву на території Купчинецької та Хрінівської сільських рад Іллінецького району,  які не зайняті  у соціальній сфері на селі, а також яких не приймають у члени сільськогосподарських  підприємств та які не  переселяються у сільську місцевість для постійного проживання.
Указом Президента України установлено, що створюваний під час передачі земель у колективну власність резервний фонд використовується для передачі у приватну власність або надання у  користування земельних ділянок переважно громадянам, зайнятим у соціальній  сфері на селі, а також іншим особам, яких приймають у члени  сільськогосподарських підприємств або які переселяються у сільську місцевість  для постійного проживання.
Прокуратурою Вінницької області за вказаним фактом до Єдиного  реєстру досудових розслідувань внесені відомості за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.3 ст. 15, ч. 2 ст. 364 Кримінального кодексу України. У кримінальному провадженні триває досудове розслідування.

Прес-служба прокуратури Вінницької області
кількість переглядів: 2029