Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
23.09.2016

На Вінниччині затримано чоловіків, нещодавно звільнених з місць позбавлення волі, які вчинили розбій

Немирівська місцева прокуратура  здійснює процесуальне керівництво у кримінальному провадженні за фактом розбійного нападу.
Завдяки вдало скоординованій роботів правоохоронних органів  злочин розкрито, зловмисників затримано. Ними виявились непрацюючі, раніше судимі: 53 річний житель Томашпільського району та не місцеві 50-ти й 32 річний громадяни, двоє з яких у травні 2016 року звільнено з місць позбавлення волі після застосування до них Закону України «Про внесення зміни до Кримінального кодексу України щодо удосконалення порядку зарахування судом строку попереднього ув’язнення у строк покарання» - так званий «Закон Савченко». Покарання вони відбували  за вчинення умисних убивств.
Наразі установлено, що вчора (22.09.2016), близько 17 години, в будинок 60 річної жительки с. Печера Тульчинського району зайшло троє невідомих осіб, погрожуючи предметом схожим на пістолет та ножем, застосували до неї фізичну силу, заволоділи  грошовими коштами в сумі біля 3000 грн, 3-ма мобільними телефонами та ноутбуком, після чого зникли на автомобілі.
Відомості за даним фактом розбійного нападу внесено до ЄРДР та розпочато досудове розслідування у кримінальному провадженні за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 187 КК України.
Зловмисників затримано в порядку ст. 208 КПК України, готується повідомлення про підозру вказаним особам та клопотання до суду про обрання їм запобіжного заходу у виді тримання під вартою.
Додатково: ч. 3 ст. 187 КК України - розбій, поєднаний з проникненням у житло, інше приміщення чи сховище, - карається позбавленням волі на строк від семи до дванадцяти років із конфіскацією майна.

Прес-служба прокуратури Вінницької області

кількість переглядів: 2238