Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
06.08.2016

Прокуратурою Вінницької області спільно з управлінням СБУ у Вінницькій області викрито чергову схему незаконного заволодіння лісовими ресурсами (фото)

Прокуратурою області спільно із співробітниками УСБУ у Вінницькій області, у рамках досудового розслідування кримінального провадження щодо заволодіння лісовими ресурсами шляхом зловживання службовим становищем, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 191 КК України, проведено 10 одночасних санкціонованих обшуків, з метою виявлення доказів незаконної розкрадання лісопродукції.
Слідчими та процесуальними керівниками проводяться слідчі дії, у тому числі на території інших областей, у ході яких викрито злочинну схему незаконного заволодіння лісовими ресурсами.
Під час обшуків вилучено речові докази, які свідчать про незаконну господарську діяльність: «чорну» бухгалтерію, підроблені накладні, 50 печаток різних юридичних осіб, понад 70 банківських карток, транспортні засоби (як знаряддя вчинення злочину), лісову продукцію тощо.
Крім того, у організаторів злочинної схеми, в схованках виявлено та вилучено майже 1 млн грн.
Установлено та затримано двох організаторів злочину які за сприяння інших посадовців, за підробленими документами заволоділи деревиною твердих порід обсягом в тисячі кубічних метрів.
Наразі викрито й осіб причетних до легалізації фінансів від реалізації вказаної лісової продукції. Встановлюються суми збитків завданих державі  від незаконних діянь.
У ході досудового слідства перевіряється можлива причетність до злочинних «оборудок» з деревиною й працівників правоохоронних та контролюючих органів.
Досудове розслідування триває, та перебуває на особливому контролі керівництва прокуратури області.
   
                        
 Прес-служба прокуратури Вінницької області
кількість переглядів: 2788