Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
05.08.2016

Службовцям лісомисливського господарства не вдалося збути 67 незаконно зрубаних дубів

Немирівська місцева прокуратура здійснює процесуальне керівництво у кримінальному провадженні  за ознаками вчинення кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 191  КК України.
Досудовим розслідуванням установлено незаконне перевезення 67 стволів дерева породи дуб діаметром 26 - 49 см. Хоча в товарно-транспортній накладній на перевезення вантажу виданій майстром лісозаготівлі вказано про перевезення техсировини дерева породи дуб у кількості 16 штук загальним об’ємом 22,310 м3 на загальну суму 21889 грн.
У ході досудового розслідування, із залученням спеціалістів, проведено огляд 67-ми стволів дуба. Встановлено, що дійсно перевозилось дерево породи дуб І-ІІІ сорту та один ствол дуба техсеровини.
Окрім того загальний об’єм лісового матеріалу становить  27, 115 м3. Попередньо установлено розмір збитків. Так, відповідно вартість лісового матеріалу становить 238574грн.
З метою забезпечення збереження вказаних речових доказів (накладення заборони на їх використання та розпорядження з визначенням місця їх зберігання), Немирівська місцева прокуратура подала клопотання до районного суду про накладення арешту  на автомобіль, напівпричіп та деревину, що вилучені у ході огляду місця події.
Ухвалою Немирівським районним судом у задоволенні вказаного клопотання відмовлено.
Немирівською місцевою прокуратурою на указане рішення подано апеляційну скаргу.
Окрім цього, з метою встановлення місця зрізу вказаних дерев, перевірки факту незаконної порубки лісу на території Немирівського району, встановлення документально підтвердження про наявність або відсутність в лісомисливському господарстві усіх дозвільних документів на право здійснення вирубки та реалізації лісової продукції, до районного суду подано клопотання про отримання дозволу на тимчасовий доступ до оригіналів документів.
На даний час вживаються заходи для точного встановлення вартості                лісосировини шляхом призначення товарознавчої експертизи на підставі наявної довідки, виданої фахівцями. З’ясовуються особи, що можуть бути причетними до незаконної порубки лісу та розтрати службовцями лісо продукції а також зібрання достатньої кількості доказів для пред’явлення відповідним особам про підозру.
На даний час проводяться необхідні слідчі та процесуальні дії, у тому числі щодо установлення точного розміру збитків шляхом призначення відповідних експертиз.
Після проведення усіх необхідних слідчих дій буде прийнято остаточне рішення.


Прес-служба прокуратури Вінницької області
кількість переглядів: 1979