Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
02.08.2016

На Вінниччині, за сприяння депутатів сільської ради, чиновник отримав безкоштовно у приватну власність понад 1 га земель

Немирівською місцевою прокуратурою до районного суду пред’явлено позов до Чуківської сільської ради та до заступника міського голови одного з районних центрів області  про скасування рішення сесії, визнання державного акту на право приватної власності недійсним та повернення земельної ділянки.
Встановлено, що Чуківською сільською радою передано безкоштовно у приватну власність посадовцю дві земельні ділянки загальною площею понад 1 га  для ведення особистого селянського господарства.
Ні під час прийняття рішення про безкоштовну передачу ділянки у приватну власність, ні під час затвердження технічної документації та видачі державного акту на право власності депутати чомусь не взяли до уваги,  що земля  розміщена в межах прибережно-захисної смуги річки Південний Буг. Це при тому, що згідно ст. 87 Водного кодексу України саме виконавчі комітети сільських рад зобов'язані доводити до відома населення, всіх заінтересованих організацій рішення щодо меж водоохоронних зон і прибережних захисних смуг, а також водоохоронного режиму, який діє на цих територіях. Вони й зобов’язані  здійснювати контроль за додержанням режиму використання цих територій.
На даний час позов перебуває на розгляді Немирівського районного суду.

Прес-служба прокуратуи Вінницької області
кількість переглядів: 2020