Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
18.07.2016

Прокуратурою Вінницької області викрито адвоката, яка отримала неправомірну вигоду.

Слідчим відділом прокуратури області спільно з управлінням захисту економіки у Вінницькій області Департаменту захисту економіки Національної поліції України у рамках проведення досудового розслідування кримінального провадження за фактом вимагання та отримання адвокатом неправомірної вигоди для постановлення суддями рішення на користь особи, у якої вимагали грошові кошти, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого        ч. 3 ст. 368 КК України, в порядку ст. 208 КПК України затримано адвоката та проведено 2 обшуки з метою відшукання доказів.
Під час досудового розслідування встановлено, що адвокат висунула особі  вимогу про передачу їй неправомірної вигоди у розмірі близько  5 000 доларів США, для подальшого надання коштів суддям за прийняття рішення про задоволення апеляційної скарги останнього.
Слідчими та працівниками управлінням захисту економіки у Вінницькій області задокументовано отримання нею частини обумовленої неправомірної вигоди у розмірі 1000 доларів США.
У подальшому, адвокат одержала частину обумовленої неправомірної вигоди у розмірі 2 000 доларів США, після чого її було викрито.
Даній особі 16.07.2016 повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 5 ст. 27, ч. 3 ст. 368 КК України, та цього ж дня їй обрано запобіжний захід у виді домашнього арешту.
На даний час триває повне, всебічне та неупереджене досудове розслідування, спрямоване на об’єктивне встановлення обставин кримінального правопорушення, проводяться всі необхідні для цього слідчі (розшукові) дії. 
Слідчими перевіряється причетність інших осіб до вчинення даного кримінального правопорушення, у тому числі суддів.
За вчинене кримінальне правопорушення передбачене покарання у виді  позбавленням волі на строк від п’яти до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, з конфіскацією майна.

Прокуратура Вінницької області

кількість переглядів: 1902