Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
12.07.2016

Одним із важливих шляхів доступу до публічної інформації в органах прокуратури є надання достовірної, точної та повної інформації на запити

Так, до органів прокуратури Вінницької області впродовж першого півріччя 2016 року надійшло 78 інформаційних запитів, з яких розглянуто 67, надіслано належним розпорядникам - 11. Прокуратурами місцевого рівня розглянуто 16 запитів.
За результатами розгляду 38 запитів надано інформацію (апаратом прокуратури області - 30, місцевими прокурорами – 8), роз’яснено вимоги законодавства в результаті розгляду 24 інформаційних запитів. Роз’яснення надавалися переважно у зв’язку з тим, що громадяни надсилали запити, у т.ч. електронною поштою, які за змістом є зверненнями та відповідно підлягали вирішенню в порядку, визначеному Законом України «Про звернення громадян».
Лише у 5 випадках у наданні інформації відмовлено, у зв’язку із віднесенням її до категорії з обмеженим доступом та з інших підстав, передбачених законом.
Разом з тим, по трьох запитах, розглянутих прокуратурою області, надано інформацію частково або надано роз’яснення у зв’язку із виставленням запитувачам рахунку щодо оплати витрат на виготовлення запитуваних копій документів.
Найчастіше запитувалася інформація з кадрових питань - 32, 10 - з питань досудового розслідування, 2 з питань організаційно - розпорядчої діяльності, 1  - щодо представництва інтересів громадян та держави в суді. З інших питань розглянуто 22 запити.
До апарату прокуратури області найбільше запитів надійшло від громадян – 38, від громадських організацій – 4, від засобів масової інформації - 13.
Значна кількість запитів надійшла до прокуратури області електронною поштою – 25 та поштовим зв’язком – 22, на особистому прийомі – 8, по телефону - 1. У всіх випадках відповіді на запити надавалися письмово поштовим відправленням або на електронну адресу запитувачів.
Основними завданнями діяльності органів прокуратури області на цьому напрямі і надалі залишається забезпечення систематичного та оперативного оприлюднення інформації, що знаходиться у володінні органів прокуратури, у строки та порядку, встановленому законодавством та надання у визначеному порядку та строки інформації за запитами.
 
Відділ організації прийому громадян, розгляду звернень і запитів прокуратури Вінницької області
кількість переглядів: 1745