Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
04.07.2016

Поліцейському за вимагання та отримання неправомірної вигоди обрано запобіжний захід

Слідчим відділом прокуратури Вінницької області проводиться досудове розслідування у кримінальному провадженні, за фактом вимагання та отримання начальником сектору Вінницького відділу поліції у підприємця неправомірної грошової винагороди за не перешкоджання здійснювати господарську діяльність, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 368 КК України.
Установлено, що працівник поліції  вимагав неправомірну вигоду за не втручання у підприємницьку діяльність, яку отримував безпосередньо сам або за участі матері.
Зокрема, мати поліцейського, перебуваючи у м. Вінниці неподалік приміщення кафе, яке розташоване на ринку «Привокзальний», діючи умисно, з корисливих мотивів, реалізуючи спільний із сином злочинний намір, одержала від приватного підприємця частину обумовленої неправомірної вигоди для подальшої передачі останньому, після чого їх затримано слідчими слідчого відділу прокуратури області.
Даним особам повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 368 КК України, та працівнику поліції обрано запобіжний захід у виді тримання під вартою із правом внесення застави, а його матері – домашній арешт.
На даний час триває досудове розслідування, спрямоване на об’єктивне встановлення обставин кримінального правопорушення.
За вчинене кримінальне правопорушення передбачене покарання у виді  позбавленням волі на строк від п’яти до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, з конфіскацією майна.

Прес-служба прокуратури Вінницької області

кількість переглядів: 2408