Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
15.04.2016

Прокуратура відстоює інтереси держави

У поточному році, відстоюючи інтереси держави в сфері земельних відносин, Вінницькою місцевою  прокуратурою пред’явлено до судів ряд позовів. Зокрема, про стягнення заборгованості з плати за землю на суму майже 500 тис грн та про стягнення збитків завданих внаслідок неодержання доходів за час тимчасового невикористання земельної ділянки у сумі 50 тис грн.
Також, на даний час судом розглядається позов про визнання укладеним договору оренди земельної ділянки, площею майже 0,7 га, необґрунтоване ухилення відповідачів від належного оформлення договору оренди завдає шкоду бюджету міста.
Завдяки принциповій позиції Вінницькою місцевою прокуратурою оскаржено в апеляційному порядку незаконну ухвалу суду про повернення позовної заяви прокурору з підстав відсутності належного обґрунтування необхідності захисту інтересів держави з боку прокуратури. Позов стосується повернення до сільської ради незаконно вибулої землі площею 1,1 га. Апеляційний суд задовольнив апеляційну скаргу прокурора. Справу передано для продовження розгляду до суду.
Крім того, за втручання прокуратури у поточному році повернуто майже 1 га землі. За словами, керівника Вінницької місцевої прокуратури Олександра Гуцола робота на цьому напрямку триває.


Прес-служба прокуратури Вінницької області

кількість переглядів: 1973