Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
25.03.2016

За отримання неправомірної вигоди судмедексперт понесе покарання

Вінницькою місцевою прокуратурою до суду скеровано обвинувальний акт у кримінальному провадженні стосовно судово-медичного експерта Вінницького обласного бюро судово-медичної експертизи.
Як повідомив прокурор Вінницької місцевої прокуратури Сергій Козир,  правопорушник одержав від особи неправомірну вигоду у розмірі       2000 гривень за врахування у висновку експерта наявних ушкоджень та написання висновку із зазначенням  середньої ступені тяжкості тілесних ушкоджень.
Дії зловмисника кваліфіковано за ч. 3 ст. 368-4 КК України, тобто одержання експертом неправомірної вигоди для себе за вчинення дій з використанням наданих його повноважень в інтересах того, хто надає таку вигоду.

 Додатково:
санкція ч. 3 ст. 368-4 КК України передбачає покарання штрафом від семисот п’ятдесяти до однієї тисячі неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або виправними роботами на строк від одного до двох років, або арештом на строк до шести місяців, або обмеженням волі на строк від двох до п’яти років, або позбавленням волі на той самий строк, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Прес-служба прокуратури Вінницької області

кількість переглядів: 2368