Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
18.03.2016

Прокуратурою вжито заходів до відшкодування спричинених державі збитків внаслідок самовільного захоплення земельної ділянки

Як повідомлялось раніше, прокуратурою Вінницької області розпочато кримінальне провадження за ч.2 ст.197-1 КК України за фактом самовільного захоплення земель історико-культурного призначення на території Мельниковецької сільської ради Немирівського району
За вчинене кримінальне порушення депутату однієї із сільських рад Немирівського району прокурором області повідомлено про підозру у вчиненні злочину, передбаченого   ч. 2 ст. 197-1  КК України.
У ході розслідування з’ясовано, що за вказівкою підозрюваного засіяно земельну ділянку історико-культурного призначення площею 11,4816 га,у зв’язку з чим державним інтересам завдано шкоду на суму понад майже 60 тис гривень.
Після проведення всіх необхідних слідчих та інших процесуальних дій у кримінальному провадженні до підозрюваного пред'явлено позов про відшкодування завданих злочином збитків та кримінальне провадження направлено до суду. 
Під час судового розгляду збитки, спричинені державі самовільним захопленням земельної ділянки, винною особою відшкодовано в повному обсязі та ділянку звільнено.   

Прес-служба прокуратури Вінницької області
кількість переглядів: 2035