Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
24.02.2016

За скоєння резонансних ДТП один водій отримав 9 років позбавлення волі, а другому оголошено про підозру

Прокуратурою області до Вінницького міського суду направлено обвинувальний акт у кримінальному провадженні за фактом резонансної дорожньо-транспортної пригоди, яка мала місце в нічний час 12 червня минулого року неподалік перехрестя вулиць Київської та Академіка Янгеля у м. Вінниці.
Установлено, що водій автомобіля «Опель-Астра», не дотримуючись безпечного режиму швидкості, втратив керування транспортним засобом та допустив зіткнення з бетонною опорою та іншими елементами дорожніх конструкцій. В результаті ДТП двоє пасажирів зазначеного автомобіля від отриманих травм загинули на місці події.
Водієві автомобіля повідомлено про підозру за ч. 3 ст. 286 КК України, санкція якої передбачає покарання у виді позбавлення волі на строк до 10 років з позбавленням права керування транспортними засобами на строк до 3 років. Для встановлення механізму ДТП у ході слідства проведено біля десяти різних експертиз.
Крім того, за принципової позиції прокурора, вироком Шаргородського районного суду Вінницької області до 9 років позбавлення волі з позбавленням права керування транспортними засобами на 3 роки засуджено водія автомобіля ВАЗ-21011, з вини якого у нічний час 28 червня минулого року сталася резонансна дорожньо-транспортна пригода ДТП по вул. Леніна у  Шаргороді.
Судом установлено, що вказаний водій, перебуваючи в стані алкогольного сп’яніння, допустив виїзд керованого ним автомобіля на смугу зустрічного руху та зіткнення з вантажівкою. У результаті пригоди двоє пасажирів автомобіля, яким керував обвинувачений, загинули на місці події, а двоє інших пасажирів цього ж автомобіля отримали тілесні ушкодження різного ступеня тяжкості.

Прес-служба прокуратури Вінницької області
кількість переглядів: 2213