Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
19.01.2016

За скоєння злочинів неодноразово судимому оголошено про підозру та взято під варту

       Прокуратура області здійснює процесуальне керівництво у кримінальному провадженні, за ознаками кримінальних правопорушень,  передбачених п. 7 ч. 2 ст. 115, ч. 4 ст. 296, ч. 2 ст. 15 п. 1 ч. 2       ст. 115 КК України, за фактом вбивства громадянина Республіки Камерун та замаху на вбивство ще однієї особи.
       Установлено, що 26.12.2014 біля закладу швидкого харчування «Макдональдс» по проспекту Юності, 43-А, у м. Вінниці, між групою осіб виник конфлікт. У ході якого, один із числа присутніх вистрелив із пістолету в напрямку громадянина Республіки Камерун, який стояв поряд з літнім майданчиком та жодної участі у виниклому конфлікті не брав. Від отриманого поранення останній помер на місці. У подальшому, зловмисник, намагаючись позбавити життя вже одного із учасників конфлікту, вистрелив в його напрямок та зник з місця пригоди.
       Завдяки належним чином організованому процесуальному керівництву прокуратури області та вжитим розшуковим заходам вказаний злочин розкрито. Установлено, що дане кримінальне правопорушення скоїв уродженець Херсонської області, раніше неодноразово судимий громадянин, якого  наприкінці минулого року затримано у Дніпропетровську.
       Йому повідомлено про підозру у вчиненні інкримінованих злочинів та Вінницьким міським судом обрано запобіжний захід у виді тримання під вартою.
       Наразі слідство перебуває на завершальній стадії.
Довідка: санкції ч. 4 ст. 296 КК України передбачає позбавлення волі на строк від трьох до семи років, ч. 2 ст. 115 передбачає довічне позбавлення волі.


Прес-служба прокуратури Вінницької області

кількість переглядів: 2069