Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
13.01.2016

Прокуратурою області вживаються заходи представницького характеру у сфері безпеки дорожнього руху

Прокуратурою Вінницької області до Львівського окружного адміністративного суду подано позов в інтересах управління  Укртрансінспекції у Вінницькій області з вимогою стягнути з одного з перевізників плату за проїзд великоваговим транспортом автомобільними дорогами загального користування на суму понад 240 тис гривень.
Відповідно до Закону України «Про автомобільний транспорт» та Правил дорожнього руху України рух автодорогами транспортних засобів масою понад 40 тонн здійснюється за умови внесення перевізником плати за проїзд, виходячи   з вагових параметрів транспортного засобу, протяжності маршруту та кількості перевезень.   
Управлінням Укртрансінспекції у Вінницькій області встановлено, що одним із суб’єктів господарювання здійснювалось перевезення вантажу автомобілем з причепом загальною вагою понад 56 тонн без внесення плати за проїзд.
На виконання вимог Порядку здійснення габаритно-вагового контролю та справляння плати за проїзд автомобільними дорогами загального користування транспортних засобів та інших самохідних машин і механізмів, вагові та/або габаритні параметри яких перевищують нормативні, Укртрансінспекцією нараховано плату за проїзд у трикратному розмірі та вона склала понад 240 тис гривень.
Кошти за проїзд автомобільними дорогами загального користування великовагових транспортних засобів справляються до державного бюджету України.

Прес-служба прокуратури Вінницької області
кількість переглядів: 2447