Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
12.01.2016

Прокуратура стоїть на захисті земель історико-культурного призначення

       Відповідно до Конституції України та Закон України «Про прокуратуру» однією із функцій органів прокуратури є представництво інтересів громадян та держави в суді, яка полягає у здійсненні процесуальних та інших дій, спрямованих на захист інтересів громадянина або держави, у випадках та порядку, встановлених законом.
       Зокрема, представництво інтересів держави органи прокуратури здійснюють у разі порушення або загрози порушення інтересів держави, якщо захист цих інтересів не здійснює або неналежним чином здійснює орган державної влади, орган місцевого самоврядування чи інший суб’єкт владних повноважень, до компетенції якого віднесені відповідні повноваження, а також у разі відсутності такого органу.
       Так, наприкінці минулого року Бершадською місцевою прокуратурою, реалізуючи представницькі повноваження, заявлено позов.
      Встановлено, що на території Теплицького району самовільно використовуються впродовж кількох років землі історико-культурного призначення. При цьому шкоду, завдану самовільним зайняттям земельних ділянок, до цього часу не сплачено. У зв’язку з цим місцева прокуратура у грудні 2015 року звернулась із відповідним позовом до Господарського суду Вінницької області про стягнення шкоди у розмірі понад 100 тис грн та про звільнення самовільно зайнятої земельної ділянки на території однієї з сільських рад. Для сплати судового збору із державного бюджету виділено кошти у сумі 2739 грн. У разі задоволення позову прокуратури, кошти до державного бюджету буде відшкодовано відповідачем.


Прес-служба прокуратури Вінницької області
кількість переглядів: 2249