Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
16.12.2015

Прокуратура захистила права чорнобильців

       Прокуратура Вінниччини захистила  у судах  інтереси фізичних осіб, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи.
       Вищим спеціалізованим судом України з розгляду цивільних і кримінальних справ частково задоволено касаційну скаргу  заступника прокурора Вінницької області  та скасовано рішення апеляційного суду Вінницької області від 20.04.2015, справу передано на новий розгляд до суду апеляційної інстанції.
       Установлено, що виконавчий комітет Калинівської міської ради   надав безкоштовно  двокімнатну квартиру приватному  підприємцю та його родині, в той час коли забезпечення вказаним житлом мали право особи похилого віку, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи та потребують соціального захисту держави  у зв’язку із  інвалідністю.
       Органи прокуратури звернулися до суду з завою відстоюючи порушені житлові права вищевказаних осіб, про  визнання незаконними та скасування рішень виконавчого комітету Калинівської міської ради, ордеру на житлове приміщення, договору житлового найму та виселення осіб, яким незаконно надано двокімнатну квартиру в Калинівці  із спірної квартири без надання їм іншого житлового приміщення, зняття їх з реєстрації.
       Судом касаційної інстанції доведено, що постановка на квартиний облік та видача ордерів фізичним особам здійснені з порушенням вимог закону.


Прес-служба прокуратури Вінницької області

кількість переглядів: 2203