Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
25.11.2015

Прокуратурою області вжито заходів до захисту інтересів територіальної громади м. Гайсина

     У липні 2014 року Гайсинською міською радою прийнято рішення про надання двом товариствам в спільне користування  земельної ділянки площею 0,17 га для розміщення супермаркету. Цим же рішенням їх зобов’язано в місячний строк укласти договір оренди земельної ділянки, річний розмір якої мав становити 108 тис грн (9% від нормативної грошової оцінки).
     Водночас, зазначені юридичні особи більше року уникали підписання договору оренди земельної ділянки і оплати орендної плати у розмірі, встановленому рішенням Гайсинської міської ради. За користування ділянкою вони сплачували лише 20 тис грн у рік.
     Відповідно до ст. 288 Податкового кодексу України розмір орендної плати за земельну ділянку встановлюється у договорі оренди, але сума платежу не може бути меншою 3% та перевищувати 12 %  нормативної грошової оцінки.
     Відтак прокуратурою області в інтересах Гайсинської міської ради  подано позовну заяву про спонукання вказаних суб’єктів господарювання до укладення договору оренди земельної ділянки, що забезпечить  надходження  коштів до місцевого бюджету Гайсина в сумі 108 тис грн у рік.    



Прес-служба прокуратури Вінницької області

кількість переглядів: 2594