Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
13.11.2015

Прокуратурою Вінницької області до суду скеровано ще два кримінальних провадження про корупційні правопорушення

        Лише упродовж жовтня поточного року управлінням з розслідування кримінальних проваджень слідчими органів прокуратури та процесуального керівництва прокуратури області закінчено досудове розслідування у чотирьох кримінальних провадженнях, у тому числі у  двох - про корупційні кримінальні правопорушення.

     Зокрема, слідчими прокуратури області до суду скеровано обвинувальні акти щодо оперуповноваженого оперативного відділу однієї з установ виконання покарань Вінницької області, за ознаками злочину, передбаченого ч. 1 ст. 368 КК України, який вступивши у позаслужбові стосунки з одним із засуджених вимагав та отримав на свій банківський картковий рахунок грошову неправомірну вигоду за надання незаконних переваг, та службової особи районної державної адміністрації одного з районів області, яка вимагала та отримала неправомірну вигоду в сумі 12 000 грн. від жителя району за невжиття заходів щодо припинення виплати соціальної допомоги на дитину, за ознаками злочину, передбаченого ч. 3 ст. 368 КК України.
        Остаточну оцінку діям злочинців надасть суд.
 
Примітка.

     Згідно ч. 3 ст. 368 КК України за вимагання службовою особою, яка займає відповідальне становище неправомірної вигоди (хабара) передбачена кримінальна відповідальність - позбавлення волі на строк від п’яти до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, з конфіскацією майна та зі спеціальною конфіскацією.


Прес-служба прокуратури Вінницької області

кількість переглядів: 2205