Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
01.07.2015

Ювенальні прокурори не можуть залишатись осторонь проблем дітей і мають вживати вичерпних заходів відповідно до своїх повноважень (ФОТО)

Питання організації діяльності прокурорів щодо захисту прав і свобод дітей було темою обговорення навчально-практичного семінару, що відбувся за участі міських, районних, міжрайонних прокурорів, старших прокурорів та прокурорів прокуратур, які відповідають за вказаний напрям роботи. Перед присутніми також виступили запрошені - представники суду, управління внутрішніх справ.
Увага учасників семінару зосереджувалась на особливостях досудового розслідування кримінальних проваджень стосовно неповнолітніх, процесуального керівництва у кримінальних провадженнях даної категорії, додержання прав дітей при відбуванні покарання та ін. На конкретних прикладах розглядались недоліки, недоопрацювання та реальні шляхи їх подолання.
Як зазначив заступник прокурора області Сергій Сухоребрий, основним результатом здійснення прокурорами повноважень має бути комплексний захист всіх порушених прав дітей, особливо тих, які вступили у конфлікт із законом, сиріт та позбавлених батьківського піклування, дітей з неблагополучних родин, інвалідів, переміщених із зони АТО. Крім того, робота прокурорів повинна спрямовуватись на виявлення актуальних питань, які реально впливають на ситуацію.
За його словами протягом поточного року органами прокуратури Вінниччини значно збільшена ефективність представницької діяльності у даній сфері – наразі вже задоволено 37 позовів на майже 1 млн грн (у 2014 році – 7).
"Проблеми захисту прав і свобод дітей у нашій країні були і залишаються актуальними. За таких обставин, вважаю що до завершення реформування органів прокуратури і чіткого визначення її функцій, удосконалення діючого законодавства, ювенальні прокурори не можуть залишатись осторонь проблем дітей і мають вживати вичерпних заходів відповідно функцій, які ще залишились. Ми повинні довести свою ефективність," - наголосила начальник відділу прокуратури області Вікторія Гунько.

  


Прес-служба прокуратури Вінницької області

 

кількість переглядів: 2710