Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
12.05.2015

До суду направлено обвинувальний акт відносно посадовця Вінницької ОДА, який отримав неправомірну вигоду

Прокуратурою області до Вінницького міського суду направлено обвинувальний акт відносно директора Департаменту соціальної політики Вінницької ОДА, який підозрюється в одержанні неправомірної вигоди.
Установлено, що посадовець вимагав та отримав від директора одного з дитячих будинків-інтернатів Вінниччини 8 тис грн за підписання позитивного відгуку для оцінки його діяльності, як керівника навчального закладу. Відповідно до цього відгуку йому також було б встановлено надбавку до заробітної плати на 2015 рік у розмірі 50 відсотків.
Чиновнику повідомлено про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 3 ст. 368 КК України, - одержання службовою особою, яка займає відповідальне становище, неправомірної вигоди. Судом задоволено клопотання слідчого про застосування йому запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою із визначенням застави розміром у 80 мінімальних заробітних плат (97440 грн), яку він і сплатив.
Крім того, підприємливого посадовця відсторонено від займаної посади.
Довідка:
ч. 3 ст. 368 КК України передбачено покарання у виді позбавлення волі на строк від п’яти до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, з конфіскацією майна та зі спеціальною конфіскацією.


Прес-служба прокуратури Вінницької області

кількість переглядів: 2325